Skvělý úspěch našeho hráče Davida Kouteshe na Bochum Regionals

Na Regionals, které tento víkend probíhají v německé Bochumi, získal český hráč a jeden ze zakladatelů stránky Pokésport, známý pod přezdívkou Hamstermania výborné 5. místo.

Po postupu do druhého dne z pátého místa se skóre 8:1 se hned v osmifinále objevil na streamu a svého soupeře Tarana Birdeeho ze Spojeného Království, který do finále postoupil ze 12. místa, lehce porazil 2:0.
V rozhovoru pro Victory Road s MudsdaleVGC po dohraném zápase odpověděl na pár otázek:

MudsdaleVGC: V prvním kole jsi leadoval s Gothitelle a Dusclopsem, čili Trick Room – Hypnosis strategií. Ale ve druhém kole jsi jako první poslal Gothitelle a Gyaradose. Proč ta změna?

Hamstermania: V podstatě jsem první hru použil pro zjišťování informací. V takovém případě jsou Gothitelle a Dusclops nejbezpečnější. Je potřeba zjistit, zda Duraludon nemá Dragon Tail či Whimsicott Taunt nebo Encore. Je důležité vědět soupeřovy útoky: když má Encore, musíš stáhnout Dusclopse, když má Taunt, je v pořádku stáhnout na Rhyperiora. Když má dokonce Trick Room, co jsem dnes už aspoň dvakrát potkal, je třeba jít pro Gravity – Hypnosis, což je v podstatě ona strategie. Když tohle použijí v první hře, tak sice můžu prohrát, ale vím to do dalších her. Když to nevyjde, tak můžu prohrát první hru, ale Gravity – Hypnosis je vlastně taky strategie.

M (směje se): Tak to je rozhodně pravda. Když už jsme u toho, viděli jsme dvojitý crit s Togekissem. Co na něm hraješ?

H: Nó, Scope Lens Super Luck. Popravdě nesnáším Snarl. Když to tak vezmu, co jiného bych měl hrát? Life Orb mám na Gyaradosovi a tam je potřeba. Weakness Policy mám na Rhyperiorovi, kde je potřeba ještě víc. Co jiného tedy? Berry je fajn, ale potřebuju mít Togekiss trochu útočnější a možnost ignorovat Snarl je opravdu cenná. Alespoň v těch 50% případů. A že jsem těch Snarlujících Arcaninů potkal…

M: Teď jsi v osmifinále, jak si věříš do zbytku turnaje?

H: No, doufám, že si moji soupeři už nezjistili vše o mém týmu, ale ani to jim dřív nepomohlo. Hrál jsem na vysokých pozicích v žebříčku, takže mě mnoho lidí vidělo. Ale nepomohlo jim to ani dříve, tak by jim to nemuselo pomoct ani teď. Čili si do dalších bojů docela věřím.

Hamstermaniův zápas si můžete přehrát tady

Bohužel se v další hře už Davidovi nedařilo a ve čtvrtfinále prohrál proti Alexi Sotovi ze Španělska a skončil tak na 5.-8. místě. Kvůli tomu nezískal dostatek bodů, aby se už v půlce ledna kvalifikoval na Světový šampionát. K tomu mu stačí však už pouze 2CP.
Hamstermaniův tým byl založen na Trick Roomu, kterého vyvolával jeho Dusclops. Dalšími jeho pokémony byli Gothitelle, Togekiss, Rhyperior, Gyarados a Torkoal.

I přes technické problémy zvládli organizátoři turnaj na výbornou

Prvního velkého evropského turnaje, který se konal na konzoli Nintendo Switch ve hrách Sword a Shield, se účastnilo rekordních 401 hráčů v Masters kategorii. I přes některé komplikace se organizátorům podařilo zajistit výborný turnaj. Jaké komplikace může takový turnaj s novou hrou a konzolí přinést, se můžete dočíst například zde.

Pokud si chcete vyzkoušet, jak se hraje s Hamstermaniovým týmem, můžete si ho vypůjčit jako rental team či stáhnout pastu do Pokemon Showdown z jeho Twitteru:

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *