Report z turnaje: Drážďany 2019 MSS & PC

Dne 12.10. jsme se vydali na první společný turnaj jakožto členové týmu Pokésport. Vyrazili jsme v sobotu v časných hodinách vlakem z Prahy ve složení Hamstermania, FÉRPLEJ a John Beak. V Ústí se k nám následně přidal i Sajnu. Cesta vlakem v dobré společnosti uběhla poměrně rychle, a tak jsme plní sil a elánu mohli brzy vystoupit v Drážďanech. Jelikož náš spoj byl na místě příliš brzy, nejprve jsme objevili hernu a následně se na chvíli uklidili do místní pekárny na snídani.

Když jsme opět dorazili do herny, někteří další hráči tam již čekali. Nicméně počet hráčů nebyl rozhodně vysoký, celkem se nás sešlo jedenáct. Vzhledem k tomu, že v MSS získává body první čtyřka, jejíž vzájemné zápasy začínají ve stejnou chvíli jako PC, kde rovněž boduje první čtyřka, a my jsme byli čtyři, bylo v podstatě jasné, že alespoň někdo z nás bude bodovat.

MSS

Swiss, první kolo

FÉRPLEJ: „První kolo jsem bojoval s Dominicem. Na Dominicově týmu mě překvapil extrémně pomalý Nihilego, jakožto Trick Room setter. Přesto jsem jej v prvním zápase po dlouhém stallu soaknutou shedinjou udolal. Očekával jsem tedy, že si s sebou do druhého i třetího zápasu přinese tapu koka, jakožto svého jediného countera. Ve druhém zápase jsem první ránou kyogrovým thunderem paralyzoval jeho kyogra a myslel, že mám hru v kapse. Nicméně jeho kyogre nebyl ani jedno kolo paralyzován, a naopak trefil veškeré origin pulsy. Kdybych ten zápas leadoval svého scarf golducka, patrně bych automaticky vyhrál. Ve třetím zápase jsem poté byl překvapen ještě více, když Nihilego v trick roomu útočil před mým kyogrem, což zpečetilo mou první prohru.“

Skóre po R1:

  • Hamstermania 1:0
  • John Beak: 0:1
  • FÉRPLEJ: 0:1
  • Sajnu: 0:1

Swiss, druhé kolo

John Beak: „Po prohraném prvním kole jsem dostal za soupeře Sajnu. Sajnu byl na svém prvním turnaji a teprve se učil hrát s týmem i v tomto formátu. Pojal jsem to tedy jako vzdělávací zápas a ukazoval jsem různé fígle. V první hře jsem očekával Groudona s Venusaurem, evolucí Sajnuoval milovaného Bulbasaura, tak jsem leadnul Rayquazu. Tím jsem zablokoval jak Groudonovo počasí tak Venusaurův boost do rychlosti přes Chlorophyll. Věděl jsem, že je mega, takže nemá Focus Sash. Proto jsem mohl zaútočit a Sajnu mohl jedině Protectovat a nemohl mi uspad pokémona. Nahodil jsem Tailwind a ušplouchal jsem ho Kyogrem. Věděl jsem, že Kartana je Scarf a tudíž nemůže Protectovat, takže jsem mohl v Tailwindu útočit.
Druhou hru jsem ukazoval víc mechanik. Fake Out od kočičky jsem zablokoval Tsareenou a opět jsem nahodil Tailwind.
Po zápasu jsem vysvětloval jak vystallovat Tailwind/Trick Room nucením soupeře plýtvat útoky strategickým Protectováním a defenzivním switchováním.
Jelikož zápas skončil rychle, měli jsme čas se najíst a Sajnu se mohl mrknout na Pokémon GO event, který právě probíhal.“

Skóre po R2:

  • Hamstermania: 2:0
  • John Beak: 1:1
  • FÉRPLEJ: 1:1
  • Sajnu: 0:2

Swiss, třetí kolo

Sajnu: “ Radost po první kole, ve kterém se mi podařilo vyhrát alespoň jednu hru, mi okamžitě zkazil soupeř v kole druhém. Proti němu jsem neuhrál ani jednu hru a celý zápas skončil velmi rychle. Podobně pak pro mě probíhal celý zbytek turnaje. Až v posledním kole se mi podařilo opět zvítězit alespoň v jedné hře a skončil jsem s čistým skórem nula bodů.“

Skóre po R3:

  • Hamstermania: 3:0
  • John Beak: 2:1
  • FÉRPLEJ: 2:1
  • Sajnu: 0:3

Swiss, čtvrté kolo

FÉRPLEJ: „Před posledním kolem jsme měli s Johnem stejné skóre a věděli jsme, že kdo bude mít 3:1, bude ve finále. Bohužel jsme ale nehráli proti sobě, což by znamenalo jistou dvojitou účast Čechů ve finále. Já byl nalosován proti Hamstermaniovi a jelikož jsme navzájem znali své týmy, věděli jsme, co čekat. Zároveň jsme si též spočítali, že pokud já vyhraju, budu v topce, ale John bez ohledu na to, zda vyhraje, v topce nebude. Naopak když prohraju a John vyhraje, bude v topce on. Hamstermania tak v prvním zápase nebyl zaražen mým Me First Scarf Golduckem na jeho Necrozmu a hladce mě porazil. Druhý zápas už byl vyrovnanější a po posledním Ho-ohově útoku zbylo Hamsterminově Groudonovi 8HP, než ukončil mou cestu turnajem Fire Punchem. John však nešťastně prohrál, a tak do topky z Čechů postoupil pouze Hamstermania

Swiss, semifinále

–Hamstermania: Po zjištění faktu že jsem jediný čech v semifinale jsem se na sebe zlobil, pokud bych dal výhru FERPLEJovi tak by jsme byli dva, ale to jsem bohužel v tu chvíli nemohl odhadnout a chtěl jsem dát Johnovi fér šanci na postup. První hru jsem začal vcelku dobře, soupeř leadoval xerneas lunala a já jumpluff groudon. Z prvního kola si pamatuji, že si on pamatuje že jeho lunalu můžu knock outovat pomocí helping hand + dark pulse od ultra necrozmi. Celá hra spočívala v tom, že jsem vše uspal, nahodil si sword dance s groudonem a pak už jen klikal precipice blades. V druhé a třetí hře se první dvě kola opokovali na útok přesně. první kolo soupeř switchoval lunalu na incineroara a použil geomancy se xerneasem. Odhadoval jsem, že protivník to samé neudělá v třetí hře, že bude blufovat, ale naneštěstí to samé znovu udělal a jsem to nebyl na konci hry schopen dohnat. Také jsem udělal chybu že jsem si špatně spočítal rychlost ditta s choice scarfem tranformovanýho do groudona. Moje ultra necrozma byla rychlejší a mohla ho na jistotu porazit earth powerem, nebyl důvod si chránit groudon protectem. Po uvědomění tohoto faktu po konci hry jsem si frustrovaně potřásl rukou a řekl gg nejom mému soupeří, ale i mě se svými (na můj poměr) málo 32 body.

Konečné výsledky turnaje:

  1. Tobias – 50 bodů
  2. Christian – 40 bodů
  3. Hamstermania – 32 bodů
  4. Dominic – 32 bodů
  5. FÉRPLEJ
  6. Henrik
  7. John Beak
  8. Franz
  9. Stefan
  10. Felix
  11. Sajnu

PC

 Na PC jsme se sešli ve výrazně nižším počtu čtyř osob, což by pro nás znamenalo, že všichni získáme body. John a FÉRPLEJ si změnili své týmy, naopak Sajnu a Henrik z Německa hráli každý s týmem z MSS. První zápas nalosoval Johna a FÉRPLEJe spolu a jelikož John dlouhodobě věděl, co FÉRPLEJ hraje, udělal před turnajem změny v týmu a snadno zvítězil. Sajnu mezitím prohrál s Henrikem.

Do PC se po prvním kole přidal Dominic, který vypadl v semifinále MSS, což ohrozilo body pro české barvy. FÉRPLEJ jej nicméně dokázal ve druhém kole porazit, což pro Dominica znamenalo BYE do kola třetího a žádné body. John dokázal porazit Henrika, se kterým již bojoval v MSS a šel si pro výhru. Sajnuův BYE ve druhém kole znamenal jistý zisk bodů i pro něj. V posledním, třetím, kole FÉRPLEJ nestačil na Henrika a po vypjatém souboji dokázal John porazit Sajnua.

Celkové pořadí tak bylo

  1. John – 30 bodů
  2. Henrik – 16 bodů
  3. Sajnu – 12 bodů
  4. FÉRPLEJ – 12 bodů
  5. Dominic

Vyčerpaní z turnaje a plni dojmů jsme si odnesly veškerá pozitiva – Hamstermania získal nejvíc bodů, John vyhrál turnaj, Sajnu získal body při své první účasti a FÉRPLEJ tam byl taky – a udělali si příjemnou procházku po městě, než jsme dorazili na vlak a vydali se zpátky k naší domovině.

Výsledky a týmy

Hamstermania MSS 3. (4-0) 32 CP
John Beak MSS 7. (2-2) + PC 1. (3-0) 0+30 CP
FÉRPLEJ MSS 5. (2-2) + PC 4. (1-2) 0+12 CP
Sajnu MSS 11. (0-4) + PC 3. (1-2) 0+12 CP

Týmy z MSS:

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *