Nyní můžete hrát mony ze starších her v VGC

Update 1.2.0, který přišel u příležitosti vydání DLC Isle of Armor, přinesl do hry několik vítaných novinek, které dříve nešly.

  • Nyní je možné hrát přetransferované pokémony ze starších her v VGC
  • Nyní můžete dát G-Max faktor nakříženému pokémonovi

Transferovaní pokémoni ze starších her v VGC

Něco dříve nemyslitelného je z ničeho nic realitou: Nyní můžete používat pokémony chycené/vylíhnuté a vytrénované ve starších hrách i v oficiálních soutěžích.

Po mnoho let bylo standardem, že se směli hrát pouze pokémoni chycení v nejnovější generaci her.
GameFreak argumentoval balancingem a ochranou proti hackerům. Někteří pokémoni se mohli ve starších hrách naučit útoky, které se nyní již nemohou naučit (některé rozdíly v Gen VIII viz článek Mechaniky Sword & Shield: Buffy a nerfy).

Po pětadvaceti letech vývoje her někoho v GameFreaku konečně napadlo jednoduché řešení. Jedné z nejzásadnějších novinek v přístupnosti Pokémonů jsme se tak dočkali nečekaně nikoli u příležitosti vydání nové generace, ale v polovině životního cyklu Sword & Shield.

Pravidlo o nutnosti mít v Summary obrazovce Galar symbol dokazující původ pokémona z SwSh bylo upraveno a rozšířeno o alternativu mít Battle-ready symbol.
Ten získáte od NPC jménem Battle Ready Trainer v Battle Tower. Battle Ready Trainer vašemu pokémonovi dá Battle-ready symbol a vymaže transfer only moves (takže pokémon si nemůže nechat útoky, které by se nemohl v Sword & Shield naučit). Připomínám, že Egg Moves se v Gen VIII dají naučit v Nursery, i když je pokémon původně neměl.

Nutno podotknout, že ačkoli update vyšel u příležitosti vydání Isle of Armor, tato funkcionalita je dostupná pro všechny hráče bez ohledu na to, jestli mají koupené DLC nebo ne.

Revoluce: Díky tomuto nenápadnému NPC můžete hrát ve VGC např. i svého Ludicolo chyceného před čtrnácti lety v Sapphire.

Pro profíky to není velká změna, ale rozhodně je příjemné mít možnost zúčastnit se s pokémony, se kterými máte vzpomínky. A samozřejmě to dává přístup k více ribbonům, takže dávejte pozor na streamech na zajímavé tituly u přezdívek pokémonů.

Gigantamax faktor na vylíhnutém pokémonovi

Díky novému NPC v Master Dojo na Isle of Armor můžete (pokud ten druh pokémona má Gigantamax formu) libovolnému pokémonovi přidat Gigantamax faktor tím, že ho nakrmíte Max Soup.
Na uvaření polévky je potřeba posbírat 3x Max Mushrooms.

To znamená, že už nemusíte hledat složitě raidy a pak levelovat na Lv100 kvůli Hyper Trainingu. Stačí si nakřížit perfektního pokémona a přidat mu G-Max faktor dodatečně.

NPC je sice jen na Isle of Armor, ale můžete pokémona vyměnit kamarádovi, který má koupené DLC, který to udělá pro vás.

Polévka se vaří v kuchyni. Kdo by to byl řekl?

EV remover

Na nevýrazném ostrůvku v Workout Sea kousíček od Master Dojo se nachází NPC Effort Value Remover. Cestu za ní najdete např. podle video návodu Osiruse.

EV removerka vašemu pokémonovi zresetuje IVs za cenu 10x Armorite Ore.

Tohle řeší problém s nedostupností odsávacích bobulí. V Sword & Shield nelze bobule pěstovat, dají se jen setřásat ze stromů, což je pomalé a limitované na jedno třesení jedním stromem za den.

Armorite Ore se sice taky netěží nejrychleji, ale pokud jste hodně raidovali, budete ho vždy mít dostatek. EVčka přecijen úplně neresetujete tak často.

Důležité NPC by mělo být po ruce… Nevermind, dáme ho doprostřed moře. – někdo v GameFreaku, 2020

Isle of Armor move tutor

V update 1.2.0 byly do hry přidány zajímavé nové útoky. Většina z nich jsou tutor moves dostupné na Isle of Armor za 5x Armorite Ore. Detailní přehled nových útoků najdete v článku Isle of Armor – nové útoky.

Pozorní čtenáři si jistě všimli, že spoustu screenshotů kradu ze Serebii. Tímto děkuji Joe Merrickovi za jeho práci.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *