Kde hrát online: Friendly Competitions

Tento článek je součástí série článků kde hrát online turnaje VGC 2020.

Projděte si celou sérii článků, ať máte na výběr.

Co

Friendly Competitions je funkce zabudovaná přímo ve hře Pokémon Sword & Shield.
Pomocí této funkce může kdokoli založit online turnaj, který se pak hraje ve vymezeném časovém období na bázi krátkodobého žebříčku (podle stejného systému, jako online ladder v Ranked Battles). Když zadáte kód, můžete se zúčastnit.
K čemu je to dobré? Občas někdo významný vyhlásí turnaj a pak je možné si v něm kvalitně zahrát. Je důležité sledovat sociální sítě – konkrétně Twitter, který používá mezinárodní VGC komunita ke komunikaci.

Kde a jak

Jelikož se jedná o funkci hry, hraje se pochopitelně v Pokémon Sword & Shield. Hra je vše, co potřebujete k propojení s ostatními hráči.

V závislosti na pravidlech obvykle nelze použít Rental Teams.

Kdo

Friendly Competitions se může zúčastnit kdokoli s kódem. Pokud turnaj vyhlásí někdo významný, lze očekávat, že se zúčastní i mnoho dobrých hráčů.

Zajímavá kapitola sama o sobě jsou pak Japonci. Turnaje vyhlášené Japonci jsou dostupné úplně stejně. Vzhledem k jazykové bariéře je japonská meta velmi odlišná od té evropské a americké, takže je vždy velmi zajímavé hrát s japonskými hráči.
Rozhodně se na vás nebude nikdo zlobit, když se zúčastníte veřejně dostupného turnaje organizovaného Japonci. Naopak to bude zajímavá zkušenost, rozhodně doporučuji.

Kde sledovat

Pokud turnaj vyhlásí někdo významný ze západní komunity, lze předpokládat, že bude streamovat hned několik předních hráčů.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *