Pokemon Sword a Shield: Kterak vyvinout nové pokémony

Vzpomínáte si ještě na první generaci – Pokémon Red, Blue a Yellow? Když jste tehdy chtěli vyvinout pokémona, podívali jste se, zda na něj jde použít některý z pěti šutrů, zkoušeli jste ho vylevelovat, a pokud ani jedno nezabralo, vyvíjel se onen pokémon při výměně. No, v Sword a Shield to tak jednoduché opravdu není.

Článek samozřejmě obsahuje spoilery na všechny nové pokémony, kteří se nacházejí ve hře. Je tedy na vlastní nebezpečí.

Pokémoni, které získáte zvýšením levelu

Pokémoni, které získáte za použití speciálního předmětu

Applin se vyvíjí ve Flappla, pokud na něj použijete Tart Apple, a na Appletuna při použití Sweet Apple. Tart Apple se však dá získat pouze v Pokémon Sword, a Sweet Apple v Pokémon Shield. Toto Jablko můžete získat od NPC s oranžovými vlasy a červenou mikinou západně od Pokécentra v Hammerlocku, v Battle café, nebo občas pod stromem na ostrově Axew’s Eye.

Polteageist se vyvíjí z pokémona Sinistea při kontaktu s předmětem Cracked Pot. Ten se nachází jeden ve městě Stow-on-Side na střeše domu vedle Pokémon Centera. Dostanete se na něj po žebříku vedle schodiště směrem ke stadionu. Krom toho je občas k mání na místním tržišti.

Galarský Darmanitan se vyvíjí z galarského Darumaky po kontaktu s Ice Stonem. Ten můžete nalézt na Lake of Outrage.

Jiné metody evoluce známé z předešlých generací

Grapploct se vyvíjí z pokémona jménem Clobbopus, když získá level ve chvíli, kdy umí útok Taunt. Ten se sám učí na levelu 35, případně jej lze kdykoliv naučit Taunt v podobě TR37.

Obstagoon se vyvíjí z galarského Linoona od levelu 35 dále. Musí se tak však stát v noci.

Frosmoth se vyvíjí ze Snoma díky vysokému přátelství, a to opět v noci, čili podobně jako Umbreon z Eevee.

A co ten zbytek?

Tady už jde krapet do tuhého. Vývin posledních tří galarských pokémonů opravdu není triviální, a sám bych na něj bez pomoci internetu nepřišel.

Sirfetch’d se vyvíjí z galarského Farfetch’da poté, co se mu podaří třikrát soupeře trefit kritickým zásahem – k tomu doporučuji využít předmětu Stick, který mu tuto šanci výrazně zvyšuje. Sám divoký Farfetch’d má v přírodě slušnou šanci, že už jej bude držet.

Runerigus se vyvíjí z galarského Yamaska snad ještě podivnější metodou. Zde je potřeba, aby bylo Yamaskovi v boji ubráno alespoň 49HP (nepočítá se vlastní Curse, ani oživování Revivem), pak musíte zajít do oblasti ve Wild Area zvané Dusty Bowl. Po průchodu monumentem připomínajícím Stonehenge se začne Yamask vyvíjet.

Snad nejobskurnější evolucí je potom Alcremie, kterou můžete získat vyvinutím pokémona Milcery. Je potřeba, aby tento pokémon držel předmět, který se jmenuje (něco) Sweet. V nabídce existují: Strawberry Sweet, Berry Sweet, Love, Star, Clover, Flower, a Ribbon Sweet. Tento předmět dá Vaší Alcremie „zdobení“. Když Milcery drží tento předmět, musíte nyní se svou postavičkou udělat vrtuli rotací levého sticku a zakončit ji Leonovou „Vítěznou pózou“. Poté se Milcery vyvine. To však není vše: krom toho ještě existují různé polevy, které získáte v závislosti na denní době a způsobu rotace.

Zatím nevíme, kolik příchutí celkem ve hře existuje. Bulbapedie ku příkladu uvádí, že existuje dokonce 63 různých forem.

Zdroj: KingOfThe-X-Roads, DeviantArt

Je ještě nějaký pokémon, který Vám také dělal potíže? Zanechte komentář, rádi vám poradíme!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *